Fietsdagen trappen dit jaar af met de Lente Thematocht

Foto: St. Oosterhoutse Fietsdagen

De Oosterhoutse Fietsdagen trappen dit jaar af met de Lente Thematocht op zondag 14 mei vanaf het Floralia Park aan de Beneluxweg.

Midden-Brabantse Leerindustrie

Dit keer staat de fietstocht in het teken van de Midden-Brabante leerindustrie. Maak onderweg kennis met dit traditionele ambacht, dat ook in Oosteind en Dongen een rijke geschiedenis kent. In Oosteind was leerlooien in eerste instantie een nevenverdienste naast het boerenbedrijf, terwijl in Dongen het leerlooien zich ontwikkelde tot een fabrieksmatig productieproces. Je bezoekt onderweg onder meer een schorsmolen en optioneel het looijerijmuseum. In de schorsmolen werd eikenschors vermalen tot ‘run’ dat in water als looistof diende.

Meer informatie

Starten kan tussen 10.00 uur en 13.00 uur bij het Floralia Park aan de Beneluxweg. Hier kun je ook terecht voor een kop koffie, thee of wat fris. Je kunt kiezen tussen routes van 25 of 45 kilometer. Deelname kost 5 euro per persoon. Hiervoor ontvang je een routebeschrijving op papier of GPS, iets lekkers voor onderweg en een dag vol gezelligheid. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen