Gratis concert Manja en Hans Okkerse op Maarschalkerweerdorgel en viool

Hans en Manja Okkerse
Hans en Manja Okkerse
Foto: St. Ludens

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 15 juli wordt verzorgd door organist Hans Okkerse en zijn dochter Manja op viool vanaf 15.30 uur.

Orgel en viool

Het derde Marktconcert op zaterdagmiddag 15 juli wordt verzorgd door organist Hans Okkerse uit Dordrecht en begint vanwege een huwelijksmis een half uurtje later, dus om 15.30 uur! Hans behoort al bijna tot het meubilair van de Basiliek, want hij was al vele malen met succes te gast in de Marktconcert-serie. Evenals vorig jaar speelt zijn dochter Manja mee op viool.

Programma

Het duo speelt schitterende muziek voor orgel en viool van J. Rheinberger en het wonderschone The Lark Ascending van R. Vaughan Williams (150ste geboortejaar). Dit werk is oorspronkelijk voor orkest en solo-viool, maar is door Hans speciaal bewerkt voor het Maarschalkerweerdorgel. Daarnaast speelt Hans nog een solowerk voor orgel (de 3e orgelsonate van A. Ritter).

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen, dit keer eenmalig vanaf 15.30 uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het fraaie Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen