Feest der Poëzie in De Schelleboom

Foto: Feest der Poëzie

Op zondagmiddag 8 oktober kun je je mee laten voeren in de wereld van literatuur en muziek in theater De Schelleboom.

Feest der Poëzie

“Ontdek de tijdloze schoonheid van Louis Couperus en laat je meevoeren naar zijn meesterlijke wereld van literatuur en muziek”. In de sfeervolle voorstelling ‘Van en over Couperus’ eren we het oeuvre van een van Nederlands grootste schrijvers, die 100 jaar geleden afscheid nam van de wereld. Laat je meevoeren naar vervlogen tijden met fragmenten uit zijn spraakmakende roman ‘De berg van licht’ en ontroerende verhalen zoals ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’.

Voordrachtskunstenaar

Geniet van bijzondere anekdotes over Couperus en laat je meevoeren door voordrachtskunstenaar Simon Mulder, die het werk meesterlijk tot leven brengt. Pianist Daan van de Velde verweeft muziekstukken uit Couperus’ werk in deze unieke voorstelling, inclusief een speciaal declamatorium (stuk voor piano en voordracht) geïnspireerd op de beroemde korte thriller ‘De binocle’. Een middag vol literair genot en muzikale pracht die de geest van Couperus laat herleven.

Meer informatie

Het Feest der Poëzie is op zondagmiddag 8 oktober in Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat. Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk inclusief gratis koffie/thee voor aanvang en een drankje in de pauze. Ze zijn direct te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen