Rotary organiseert benefietconcert voor Wensboom Oosterhout

Wensboom 2017-2018
Wensboom 2017-2018
Foto: Oosterhout Nieuws

De Wensboom Oosterhout viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en viert dit met een benefietconcert op 15 oktober in Theater de Bussel.

Wensboom Oosterhout

Al tien jaar lang biedt de Wensboom Oosterhout mensen rond de kerstperiode de mogelijkheid om hun wensen op te hangen in een speciale wenskerstboom in winkelcentrum Arendshof. De drijvende krachten achter dit project, de Rotaryclub Oosterhout Regio en Stichting Bruisende Binnenstad, spannen zich elk jaar in om een aantal van deze wensen te vervullen. Deze wensen zijn vaak gericht op anderen, mensen die moeilijke tijden doormaken en een steuntje in de rug kunnen gebruiken, of wensen die zonder hulp niet in vervulling kunnen gaan.

Meer dan 200 wensen vervuld

In de afgelopen tien jaar heeft de Wensboom-initiatiefnemers al meer dan 200 wensen weten te vervullen, variërend van klein tot groot. Enkele opvallende voorbeelden zijn onder andere:

  • Roos, die haar ponyproef nogmaals wilde afleggen zodat haar terminaal zieke opa vanuit zijn raam kon toekijken. Deze wens werd vervuld met een groots evenement op de Markt.
  • Een vrouw met de ziekte van Huntington, die dankzij de Wensboom nog één keer haar ultieme wens kon vervullen door een parachutesprong te maken.
  • Een jongetje met MS dat een glijbaan in de nabijgelegen speeltuin wilde, wat uiteindelijk werd gerealiseerd.
  • Een gehandicapte vader die niet meer de trap op kon naar waar zijn kinderen sliepen, kreeg een traplift dankzij de Wensboom.
  • Een jongen met een handicap die zijn favoriete voetbalclub NAC live wilde zien spelen, kreeg zijn wens vervuld.

Grote impact

Vaak zijn het leden van de Rotaryclub Oosterhout Regio, bijgestaan door andere vrijwilligers, die zich inzetten om deze wensen uit te laten komen, variërend van het realiseren van kunst op schoolpleinen tot het organiseren van muziekmiddagen in zorgcentra en nog veel meer. De Wensboom beseft dat zelfs kleine wensen een grote impact kunnen hebben op mensen en licht in hun leven kunnen brengen. Daarom blijft dit initiatief zich inzetten om deze wensen te vervullen.

Benefietconcert

Om dit werk voort te zetten en wensen te vervullen, zijn financiële middelen nodig. Daarom neemt de Wensboom deel aan evenementen zoals de Rotary Santa Run Oosterhout en organiseert het dit jaar een bijzonder benefietconcert in Theater De Bussel aan de Torenstraay. De bands Coração Bossa Nova, Klip en Boeien en Marvelous Milly and the Magic Jazzcats zullen belangeloos optreden om geld in te zamelen voor de Wensboom. Het Benefietconcert is op 15 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn direct te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen