Alzheimercafé in De Slotjes over intimiteit en dementie

Foto: Activiteitencentrum De Slotjes

Op maandag 30 oktober is een bijeenkomst van het Alzheimer Café in De Slotjes met als onderwerp ‘intimiteit en dementie’.

Alzheimer Café Oosterhout

Op maandag 30 oktober er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout. Tijdens de bijeenkomst aanstaande maandag zal extra aandacht worden gegeven aan het onderwerp ‘intimiteit en dementie’ met gastspreker Tineke Roelofs. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners als andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijg je meer informatie over dementie, kunt je vragen stellen aan deskundigen en kun je lotgenoten ontmoeten.

De kracht van verbinding

In een wereld die vaak wordt bepaald door herinneringen, blijft intimiteit een kostbaar geschenk voor mensen die leven met dementie. Hoewel dementie gepaard gaat met geheugenverlies, dooft het verlangen naar menselijk contact niet uit. Dementie kan de dynamiek van relaties veranderen. Partners en geliefden worden verzorgers, en de communicatiebarrières nemen toe. Vaak rijzen vragen zoals: wat als ik niet meer herkend word? Verdwijnt de liefde dan plotseling? Zelfs als de herinneringen soms vaag zijn, blijft de behoefte aan aanraking, genegenheid en begrip bestaan. Tineke Roelofs legt uit hoe liefde en verbondenheid kunnen blijven gedijen, zelfs in de schaduw van deze uitdagende aandoening.

Meer informatie

De bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout vindt plaats op maandag30 oktober in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld 15. De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond start om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis. Kijk op de onderstaande link voor meer informatie over zowel het Alzheimer Café.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen