Heel Nederland Leest: samen een goed boek lezen

Foto: StockSnap by Pixabay

Dit jaar lees je tijdens Heel Nederland Leest in november samen heel veel anderen het gratis boek Sonny Boy.

Heel Nederland Leest

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom kun je in november met heel Nederland tegelijk het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl lezen. Haal dit boek vanaf 1 november
gratis op bij de bibliotheek (ook als je nog geen lid bent!) en ontdek de verschillende activiteiten. Sonny Boy won de NS publieksprijs in 2005 en de Literaire Witte prijs in 2006. Ook is Sonny Boy in 2011 verfilmd. Het verhaal heeft actuele thema’s die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken. Wil je de film Sonny Boy (nog eens) bekijken? Kom dan naar de filmvertoningen op zondag 12 november vanaf 13.00 uur in Theater de Bussel. Aansluitend is er een boekbespreking o.l.v. Hubér Windhorst en een drankje na afloop.

Over Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen