Zondag Ludens Kerstconcert in de St.Jansbasiliek

Archieffoto
Archieffoto
Foto: St. Ludens

Op zondag 17 december organiseert Stichting Ludens vanaf 15.00 uur een sfeervol kerstconcert in de St.Jansbasiliek.

Kerstconcert St. Ludens

Traditiegetrouw sluit de Stichting Ludens het concertjaar af met een kerstconcert. De muzikale uitvoering wordt dit jaar verzorgd door het parochiële kamerkoor Capella Catharina en het jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer, beide onder leiding van stadsorganist Jan Willems. Op het programma een Festival of Nine Lessons & Carols, geheel in Anglicaanse stijl. Het Maarschalkerweerdorgel zal naast het begeleiden van het koor en de samenzang ook solistisch te horen zijn in een aantal passende orgelwerken.

Festival of Nine Lessons & Carols

Tijdens dit ‘liturgische concert’ zullen afwisselend Christmas Carols en Bijbellezingen te horen zijn. Op deze manier ontvouwt zich geleidelijk het Kerstverhaal, vanaf de eerste aankondigingen van de Messias tot de geboorte van Jezus Christus, door middel van muziek en gesproken woord. In dit sfeervolle ‘feest’ van lezingen en liederen zullen koorzang en samenzang elkaar afwisselen. Deze formule, overgewaaid uit Engeland, lijkt inmiddels een tweejaarlijkse traditie te worden in de Basiliek.

Meer informatie

Dit bijzondere kerstconcert zal plaatsvinden in de St.Jansbasiliek op zondag 17 december vanaf 15.00 uur. De entree is gratis, een vrijwillige gift wordt zeer gewaardeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen