Culinair concert biedt ‘Kijkje in de Keuken’

Foto: Dirigent Willem van Zee

Op zondagmiddag 18 februari staat Theater De Bussel in het teken van een unieke ervaring waar muziek en culinaire kunsten samenkomen: het concert ‘Kijkje in de Keuken’.

Open Fanfare Orkest

Terwijl het Open Fanfare Orkest (OFO) het publiek betovert met prachtige fanfarewerken, neemt chef-kok Mounir Toub hen mee op een smaakvolle reis door zijn culinaire wereld. Met levendige verhalen bereidt en serveert hij een selectie van heerlijke gerechten, die het programma van het concert vormen als een menu dat letterlijk om je vingers bij af te likken is. Het ‘Kijkje in de Keuken’-concert belooft een multisensoriële ervaring te worden waarbij kijken, luisteren en proeven samenkomen. Naast de betoverende muziekstukken van het OFO en de verrukkelijke Marokkaanse hapjes van Mounir Toub, zullen de gasten getuige zijn van live demonstraties waarbij zowel chef-dirigent Willem van Zee als chef-kok Mounir Toub hun vaardigheden tonen.

Kijkje in de Keuken

Het programma van het OFO omvat een scala aan hoogstaande werken, van de klassieke ‘Ouverture Fantastique’ van Peter Benoit tot het uitdagende ‘Voyage au Centre de la Terre’ van Harrie Janssen, geïnspireerd door het gelijknamige werk van Jules Verne. Ook worden de gasten getrakteerd op de ‘Champagner Galop’ van Hans Christian Lumbye en de ‘Mars uit De Liefde voor de Drie Sinaasappelen’ van Sergej Prokofjev, naast andere meesterwerken. Chef-kok Mounir Toub, bekend van programma’s als ‘Tijd voor MAX’ en 24Kitchen, zal zijn passie voor koken delen terwijl hij live op het podium gerechten bereidt. Door zijn samenwerking met gerenommeerde chefs en zijn eigen culinaire achtergrond, biedt hij een unieke kijk op de raakvlakken tussen muziek en voedselbereiding.

Culinair en muzikaal

Het ‘Open Fanfare Orkest’ is geen gewoon fanfareorkest; het is een ensemble dat streeft naar vernieuwing en artistieke uitmuntendheid. Met elk seizoen twee bijzondere projecten, waaronder ‘Kijkje in de Keuken’, wil het OFO een verrassende kant van fanfaremuziek laten zien, waarbij samenwerking, locatie en muziekstijl centraal staan. De voorbereidingen voor dit unieke concert waren zorgvuldig doordacht, waarbij zowel het muzikale als het culinaire menu tot in de puntjes werden uitgewerkt. Met inspiratie uit beide werelden en begeleiding van coaches die zowel musici als gepassioneerde kookliefhebbers zijn, belooft het ‘Kijkje in de Keuken’-concert een onvergetelijke ervaring te worden waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Kaarten zijn direct via de onderstaande link te bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen