Dit weekend fietsen 1000 mountainbikers de Cross for the Crocus

Foto: Cross for the Crocus

Net als voorgaande jaren is het maximale aantal deelnemers van 1.000 bereikt bij de mountainbike tourtocht Cross for the Crocus.

Cross for the Crocus

De Cross for the Crocus is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden, waarbij mensen niet alleen samen fietsen door de bossen van Dorst, maar daarmee ook meteen geld ophalen voor kanker gerelateerde doelen. Dit jaar staat de MTB-tourtocht ingepland voor zondag 25 februari. Voorzitter Hans van Gastel: “Met drie uitdagende routes is er voor elk niveau wat wils, van beginners tot doorgewinterde mountainbikers. Uiteraard ontvangen alle deelnemers een paarse krokus, hét symbool om even stil te staan bij diegene die ons door de ziekte zijn ontvallen, en om te vieren dat de sportieve prestatie in goede gezondheid is behaald.”

Kankergerelateerde goede doelen

Hans: “Alle opbrengsten van de Cross for the Crocus zullen ook deze editie weer worden gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker en helpen bij het leven met of na kanker. Dat zijn dit jaar Inloophuis Poppy’s, Centrum voor leven met en na kanker. Stichting Op Den Alpe Rijen, Helen Dowling Institute, Daniel de Hoed fonds en KWF Oosterhout. De organisatie keert 100% van de inschrijfgelden uit aan de vijf goede doelen. Door deel te nemen aan dit evenement draag je dus bij aan onderzoek, ondersteuning en hoop voor degenen die zijn getroffen door deze verwoestende ziekte.”

Ga lekker kijken!

Inmiddels is het maximale aantal deelnemers van 1.000 fietsers bereikt. Zij kunnen dankzij de hulp van ruim 100 vrijwilligers op een veilige en sportieve manier een mooi rondje fietsen. Maar natuurlijk is het ook leuk om als bezoeker langs het parcours te staan en de deelnemers aan te moedigen. De start en finish zijn bij De Jacobushoeve op de Steenovensebaan 29, in de bossen tussen Dorst en Rijen. Je kunt je auto parkeren bij Bos & Co en dan naar de Jacobushoeve toe lopen. Hier staat bijvoorbeeld ook een standje met fietsmaterialen waarvan de volledige opbrengst naar de organisatie (en dus rechtsreeks naar de goede doelen!) gaat. Klik voor exacte tijden en meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen