Lezing en expositie Slotbosse Toren op Museum Oud Oosterhout

Foto: CC BY-SA 4.0 (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

In Museum Oud Oosterhout kun je naar een expositie over de Slotbosse Toren. Op 19 maart geeft Frans Engels hierover ook een lezing.

Expositie Slotbosse Toren

De expositie over de Slotbosse Toren in Museum Oud-Oosterhout toont een verzameling voorwerpen, documenten, schilderijen en foto’s van de Slotbosse Toren. Over dit voor Oosterhout iconische kasteel zijn veel verhalen te vertellen en er zijn bij opgravingen ook flink wat voorwerpen naar boven gekomen, zoals aardewerk potten, scherven, tegeltjes en zware kogels. De expositie is samengesteld door René Frik en Frans Engels van Stichting De Verweesde Toren, in samenwerking met Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oosterhout’.

Lezing door Frans Engels

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het kasteel en zijn meest bekende bewoner, Willem van Duvenvoorde, wordt er op dinsdagavond 19 maart een lezing gehouden door Frans Engels in Museum Oud-Oosterhout, gelegen aan de Bredaseweg 129. De inloop begint om 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen