Pop-up leesclub leest ‘De overlevenden’ van Alex Schulman

Senia Leesclub
Senia Leesclub
Foto: Arjanneke van den Berg

In samenwerking met Leesclub Senia organiseert VASTWEL ook dit jaar weer een eenmalige pop-up leesclub waar iedereen aan mee kan doen.

Pop-up leesclub

Dit jaar wordt het boek ‘De overlevenden’ van Alex Schulman gelezen, een intrigerend boek dat uitstekend past binnen het thema can VASTWEL 2024 ‘Tussen Weten & Vergeten’. Alle deelnemers lezen het verhaal over drie broers die terugkeren naar het vakantiehuis uit hun jeugd om daar de as van hun overleden moeder uit te strooien.

De overlevenden

Twintig jaar geleden hebben ze hier iets meegemaakt dat hun leven ingrijpend beïnvloedde. In de korte periode die ze nu met elkaar doorbrengen, ontvouwt zich hun verleden. Het geheugen is tot wonderlijke dingen in staat. Herinneringen worden verdrongen, komen terecht in een al dan niet permanent gesloten laatje of worden verfraaid. Leugens worden waarheid en omgekeerd. Met deze thematiek speelt Alex Schulman een geraffineerd spel.

Hubèr Windhorst

Op dinsdagavond 26 maart komen alle deelnemers tussen 19.30 en 21.00 uur bij elkaar in de Amalia van Solmszaal van het St. Catharinadal, om aan de hand van de vooraf toegezonden Senia leeswijzer dit boek onder leiding van Hubèr Windhorst met elkaar te bespreken. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Mail voor meer informatie of om jezelf op te geven met: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen