Filmklassieker uit 1928 met live muziek in St. Jansbasiliek

Foto: La Passion de Jeanne d’Arc

Op zaterdag 23 maart kun je vanaf 20.00 uur genieten van de (stomme) filmklassieker La Passion de Jeanne d’Arc met live muziek.

La Passion de Jeanne d’Arc

De( stomme) filmklassieker ‘La Passion de Jeanne d’Arc’ van Carl Theodor Dreyer uit 1928 gaat over de laatste uren van de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d’Arc voordat ze geëxecuteerd zal worden. In de film zie je haar berechting, gevangenschap, marteling en tenslotte haar executie. Je zou de film kunnen zien als een soort passiespel. Er zijn veel close-ups van het gezicht, dat volgens de regisseur de toegang is tot de ziel. Deze uitvergrote emoties zijn bijzonder aangrijpend.

Organist Geert Bierling

De oorspronkelijke film werd geheel zonder achtergrondmuziek opgenomen en tijdens de vertoning zal voormalig stadsorganist van Rotterdam Geert Bierling de film live, al improviserend, begeleiden op het Maarschalkerweerdorgel. Na de vertoning worden alle bezoekers uitgenodigd om tijdens een nazit in de pastorie met elkaar in gesprek te gaan, op zoek gaan naar de raakvlakken met het thema ‘Tussen Weten & Vergeten’

Meer informatie

La Passion de Jeanne d’Arc: De (stomme) filmklassieker uit 1928 van Carl Theodor Dreyer live begeleid op het Maarschalkerweerdorgel door Geert Bierling, voormalig stadsorganist van Rotterdam. Zaterdag 23 maart vanaf 20.00 uur in de St.Jansbasiliek op de Markt, kerk open vanaf 19.30 uur. Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is lief. Deze filmvertoning komt tot stand met medewerking van Stichting Ludens, de H. Catharinaparochie en VASTWEL.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen