Erop uit, maar wat is er te doen op Tweede Paasdag?

Foto: NickyPe by Pixabay

We geven enkele tips van activiteiten in de regio voor wie er op Tweede Paasdag even lekker op uit wil gaan.

Expositie ‘Wat we niet delen…’

In de Kloosterdreef bij Sint Catharinadal heeft VASTWEL ook dit jaar weer een prachtige buitenexpositie ingericht. Het is fotograaf Hans Keur gelukt om bijzondere artistieke foto’s te maken van de 24 jongeren. Dit jaar heeft het team van VASTWEL gekozen voor een persoonlijke verhaallijn, passend binnen het thema ‘Tussen Weten & Vergeten’. De titel van de buitenexpositie van dit jaar is ‘Wat we niet delen…’. Gratis te bezoeken op de Kloosterdreef (bij het St.Catharinadal).

Open Dag De Schelleboom

Om het 25-jarig jubileum van Theater De Schelleboom te vieren en de plannen voor de toekomst te delen, wordt iedereen uitgenodigd voor een feestelijke open dag op Tweede Paasdag. De open dag staat in het teken van het heden, het verleden en de toekomst het Oosterhoutse theater. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur ben je van harte welkom bij Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat.

Paaseieren zoeken in het Floralia Park

Tweede Paasdag kun je weer lekker Paaseieren komen zoeken in het Floraliapark. Ook maken alle zoekers weer kans een GOUDEN EI te vinden.  Het zoeken begint om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Je vindt het Floralia Park aan de Beneluxweg 63. Meedoen is gratis.

Expositie ‘Onvergetelijk Speelgoed’

Leerlingen van 4VWO van het Mgr. Frencken College hebben een selectie gemaakt uit de collectie van Speelgoedmuseum Op Stelten. Deze hebben zij in het kader van Vastwel 2024 op een creatieve wijze getekend en omgezet in een spel. Daarnaast kun je hier het unieke memory- en kwartetspel aanschaffen met tekeningen van het speelgoed uit het depot. Speelgoedmuseum Op Stelten is te vinden aan de St. Vincentiusstraat in het centrum (Museumkwartier) en de toegang tot deze expositie in het café is gratis.

Optreden Devils Art

Op Tweede Paasdag staat Devils Art weer op het podium van café Oud Brabant. Het café is om 15.00 uur open, aanvang optreden ca. 15.30 uur. Toegang gratis. Je vindt Cafe Oud Brabant aan de Leijsenhoek 11-13.

Expositie ‘Monument voor de tijd’

Ondanks de opkomst van individualisme, eenzaamheid en polarisatie, blijft een groep mensen zich achter de schermen inzetten voor anderen. Voornamelijk vrouwen, vaak in hun vrije tijd, bieden steun en hulp op gebieden als zorg, onderwijs en verbinding. Om hen te eren maakte Stichting Waardemakers de expositie ‘Moment voor de tijd – een ode aan de vrouw’ in het voorportaal van de St. Antoniuskerk aan de St. Vincentiusstraat. Gratis te bezoeken.

Rariteitenkabinet Ludēk Tikovsky

Met zijn mix van traditioneel tekenen en digitale technieken, waarbij alles samensmelt tot een prachtig verhaal, neemt Ludek je mee op reis naar een plek waar sprookjes tot leven komen en alledaagse dingen veranderen in fantastische buitengewone beelden.‘Het Rariteitenkabinet’ is te zien in het Speelgoedmuseum aan de Zandheuvel 51. Kijk voor entreeprijzen en om een starttijd te reserveren op www.speelgoedmuseum.nl

Museum Oud Oosterhout

Brabants Museum Oud Oosterhout is een uniek museum voor jong en oud. Bezoekers worden letterlijk mee terug in de tijd genomen. Het museum laat zien hoe men leefde, woonde en werkte in de tijd tussen 1900 en 1960. Het museum is Tweede Paasdag open van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor entreeprijzen op www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen