RepairCafé deze maand weekje erder dan normaal

Foto: RepairCafé Oosterhout

Vanwege Koningsdag is de eerstvolgende editie van het RepairCafé Oosterhout niet op de laatste zaterdag van de maand, maar op 20 april.

Repaircafé Oosterhout

In onze samenleving, waarin sociale banden steeds losser worden, staan we vaak machteloos tegenover kapotte spullen als we ze niet zelf kunnen repareren. Vroeger konden familieleden of buren misschien helpen, maar tegenwoordig hebben we het allemaal drukker en verdwijnt de kennis over reparaties langzaam. Altijd maar alles weggooien is niet alleen duur, maar draagt ook bij aan de groeiende afvalberg en de CO2-uitstoot. Vanaf september 2013 biedt het Repair Café Oosterhout een oplossing: elke laatste zaterdag van de maand kunt je bij de vrijwilligers terecht om je kapotte spullen te laten repareren. In principe zijn deze reparaties gratis, maar eventuele benodigde onderdelen, zoals een rits of fietsband, moeten zelf worden betaald.

Meer informatie

Tijdens het RepairCafé kun je je spullen laten repareren door de specialisten op het gebied van textiel, kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, rollators, buggy, computers en randapparatuur, naaimachines, mechanische klokken, sieraden en er zijn slijpmogelijkheden. Je vindt het RepairCafé komende zaterdag 20 april, wegens Koningsdag een week eerder dan je gewend bent, in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld naast het Stadhuis. Het RepairCafé is open tussen 10.00 uur tot 14.00 uur. Iedereen is welkom, je hoeft niet vooraf een afspraak te maken. Je kunt vrijblijvend met je te repareren spullen binnenlopen! Als dank kun je iets in de fooienpot stoppen, maar dat is niet verplicht. Deze vrijwillige bijdrage is welkom en helpt ons gereedschap en materialen aan te schaffen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen