Taterwater Verteltheater met mythische verhalen uit Wales in De Schelleboom

Foto: Taterwater Verteltheater

Op zaterdag 20 april nemen de vertellers van Taterwater Verteltheater je mee naar de magische wereld van het oude Wales.

Taterwater Verteltheater

“In het oude Wales houden de duistere schaduwen van achterdocht en moedige keuzes je gevangen op het puntje van je stoel” Op zaterdag 20 april staat de kunst van het vertellen centraal in De Schelleboom. Taterwater Verteltheater zijn vijf rasvertellers die je meenemen naar de magische wereld van het oude Wales. Ze weven verhalen in verhalen. Over Rhiannon, de vrouw die tussen twee werelden reisde – de onze en ‘die andere’. Over Branwen, gevangen in een web van achterdocht. Over de mannen die van hen hielden en voor hen door het vuur gingen.

Gebaseerd op Mabinogi

De voorstelling is gebaseerd op de Mabinogi, een collectie verhalen die in Nederland wat minder bekend is. Eeuwenoud, maar net als alle mythen ook nog vreselijk actueel. Het zijn verhalen die je meeslepen in een wereld die vreemd maar toch herkenbaar is, en die je aanzetten tot denken. Want hoe ver ga jij, voor de mensen van wie je houdt? Tussen twee Werelden wordt verteld door Madeleine Nieuwlaat, Fred uit het Broek, Hermine van Helden, Kees Geelhoed en Janneke Tanja. Multi-instrumentalist Onno van Tongeren weeft hun woorden aan elkaar met muziek die het landschap tot leven brengt.

Meer informatie

Taterwater Berteltheater is op zaterdag 20 april te zien in Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat. Aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk inclusief gratis koffie/thee voor aanvang en een drankje na de voorstelling. Tickets zijn direct te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen