Verwerken van geschiedenis middels kunst

Foto: Anselm

Film op Locatie brengt op vrijdagavond 3 mei geschiedenis tot leven door vertoning van “Anselm tussen kunstwerken, kwasten en krukken”.

Film op Locatie

In de documentaire “Anselm tussen kunstwerken, kwasten en krukken” wordt de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Kiefer Anselm gevolgd. Ondanks kritiek in Duitsland op zijn benadering van de zwarte bladzijde uit de geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog, brengt Kiefer met zijn kunst juist deze belangrijke periode onder de aandacht. De film, geregisseerd door de gerenommeerde Duitse filmmaker Wim Wenders, belicht meer dan twee jaar uit het leven van Kiefer, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk. Dramatische heropvoeringen met acteurs en Kiefers eigen aanwezigheid onthullen de verschillende fases van zijn vijf decennia omspannende carrière.

Stichting Bock

Maar het zijn vooral Kiefers kunstwerken die de hoofdrol spelen in de film. De camera van Wenders neemt de kijker mee door de sculpturen en schilderijen van Kiefer, waarbij de diepe thema’s van menselijk bestaan en de cyclische aard van geschiedenis worden verkend. Op vrijdagavond 3 mei kun je deze bijzondere film bekijken te midden van de ateliers en kunstwerken van de kunstenaars van Stichting Bock in voormalig zwembad De Blikken aan het Paterserf in de wijk Oosterheide. Deze unieke locatie brengt je in de juiste sfeer om kunst te waarderen en te reflecteren op haar (meer)waarde. Kaarten kosten 10 euro per persoon en zijn direct te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen