Zondagmiddag uitreiking Cultuurprijs 2023 in Stadstuin De Schelp

Foto: Oosterhoutse Cultuurprijs

Zondagmiddag zal om 16.00 uur de Oosterhoutse Cultuurprijs 2023 worden uitgereikt in Stadstuin de Schelp aan de Vijzel.

Uitreiking Cultuurprijzen

De jury heeft inmiddels alle genomineerden voor de twee prijzen bekend gemaakt. Maar wie de échte winnaars worden, dat zal aanstaande zondag vanaf 15.00 uur bekend worden gemaakt in Stadstuin de Schelp tijdens de opening van het (muzikale) zomerseizoen. De uitreiking wordt dus vergezeld met een heerlijk muzikaal spel van de Eindhovense band Overzee en een beeldententoonstelling. De uitreiking van de Cultuurprijzen staat rond de klok van 16.00 uur op het programma.

Oeuvreprijs

De Oosterhoutse cultuurprijs bestaat uit twee categorieën, namelijk de Oeuvreprijs en de Stimuleringsprijs. De oeuvreprijs is de ‘grote’ prijs, die voornamelijk een hele hoop eer met zich mee brengt. Het betekent namelijk dat je inmiddels al heel veel voor de stad hebt kunnen betekenen met jouw initiatief, jouw talent, jouw kunsten. Dit jaar heeft de jury uit de vele voordrachten maar liefst 4 personen genomineerd! De namen van deze genomineerden blijven nog even geheim en op 12 mei wordt de winnaar van de Cultuurprijs bekendgemaakt.

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs is voor iemand die juist aan het begin staat van een culturele carrière en daar nog wat hulp bij kan gebruiken. Deze prijs is een financiële bijdrage aan een ontwikkeling die nog doorgemaakt wenst te worden. Denk aan coaching, verdieping, begeleiding etc. De twee geselecteerde kandidaten voor dit jaar zijn in willekeurige volgorde: Stichting De Verweesde Toren, Thomas Vink van het Kindercarnaval en het project Aardewerk van Oosterhout van Theater de Schelleboom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen