Schrijf je nu in voor de Abrahamdag op 5 oktober

Foto: Henny Brandt

Ben jij dit jaar 50 geworden en doe jij net als bijna 200 andere mannen dit jaar mee aan de Oosterhoutse Abrahamdag op 5 oktober?

Oosterhoutse Abrahamdag

Op de eerste zaterdag in oktober is het traditioneel Abrahamdag in Oosterhout. Dan komen de mannen die in dit jaar 50 worden of zijn geworden hun kroonjaar vieren in onze stad. Dit jaar kunnen de mannen uit het geboortejaar 1974 zich dus opgeven voor een unieke dag in het Oosterhoutse centrum. De Stichting Abrahamdag Oosterhout heeft tot doel het gezamenlijk vieren van het bereiken van het vijftigste levensjaar door mannen die in hetzelfde jaar geboren zijn, ongeacht nationaliteit, huidskleur, religie of levensbeschouwing.

Feest der Herkenning

Het is een feest der herkenning met een fikse dosis humor en zelfspot. Deelnemers aan deze unieke en bijzondere dag komen uit heel Nederland, maar ook uit de omringende landen en verder weg. Met het Verbond der Jaartallen uit het Belgische Leuven is inmiddels zelfs een uitwisseling ontstaan. Het programma van een Abrahamdag bestaat uit een aantal vaste onderdelen waaronder de opening in de Sint Jansbasiliek en ontvangst door onze burgemeester op het gemeentehuis. Daarnaast zijn natuurlijk ook een goede lunch en een heerlijk diner onderdelen die in de stad van ‘eerst eten’ niet mogen ontbreken.

Feestavond voor iedereen

In de middag zal de groep in een optocht, een ware processie, door de stad trekken van het Abrahambeeld naar de lokatie voor het middagprogramma en de dag wordt afgesloten een spetterende feestavond met live muziek voor alle Abrahammen, familie, vrienden en oud-Abrahammen. Wacht niet te lang wanneer je verzekerd wilt zijn van een plaatsje in een van de groepen! Om je op te geven klik je eenvoudig op de onderstaande link of kijk op de site voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen