Ludens speelt Tweede Pinksterdag de finale van de Orgelsoap

Foto: Ton Stevens | Stichting Ludens

Op maandag 20 mei spelen Ton Stevens en Cees Rijnders de finale van hun zelfbedachte Orgelsoap in de Corneliuskerk in Den Hout.

Orgelsoap

Ze brengen “Een Greep uit het Leven van Marieke” ten gehore op het mooie orgel van de H. Corneliuskerk. Ton Stevens bespeelt het orgel en Cees Rijnders vertelt het verhaal van Marieke uit Den Hout, haar man Cornelus en hun zoontje Joshua. In het vorige deel werden Marieke en Cornelus uit hun huis gezet en woonden ze tijdelijk antikraak in de H. Corneliuskerk. Nu de kerk is overgedragen aan de Stichting d’Houtse Kerk, moeten ze op zoek naar een nieuwe woonplek. Maar hoe gaat het eigenlijk met hun relatie? Gaat Marieke naar het klooster? En wat gebeurt er verder met de Houtse kerk en de orgelsoap? Het belooft een spannende aflevering te worden, met het Pelsorgel uit 1950 in de hoofdrol.

Bijzonder concert

Ton Stevens vond inspiratie voor dit slotdeel in de prachtige orgelmuziek voor Hemelvaart en Pinksteren. Net als in de eerdere afleveringen is Cees Rijnders de voice-over en verteller. Benieuwd of Marieke naar het klooster gaat en hoe het verder gaat met Cornelus, de kerk en het orgel? Of wil je gewoon genieten van mooie, lichte orgelmuziek? Kom dan naar dit bijzondere orgelconcert op maandag 20 mei in de H. Corneliuskerk in Den Hout. Aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis, met een vrije gift voor het onderhoud van het orgel. Vergeet niet een zakdoek mee te nemen, want het kan ontroerend worden!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen