Hommeles in een commune in het Openluchttheater

Foto: Openluchttheater

Op 7, 8, 14, 15, 21 en 22 juni kun je in het Openluchttheater naar de voorstelling ‘Ze komt zo’ onder regie van Merel Bloemsaat.

Ze komt zo

Een man erft samen met zijn gezin een groot huis en besluit er een commune te stichten om hun vastgeroeste levens te doorbreken. Dit is de kern van het toneelstuk Ze Komt Zo, dat dit jaar door de Oosterhoutse Openluchttheaterspelgroep wordt opgevoerd. De regie is opnieuw in handen van Merel Bloemsaat. “Ik vind het ontzettend leuk om dit weer te mogen doen,” zegt ze enthousiast. Vorig jaar debuteerde Bloemsaat als regisseuse bij het Openluchttheater. Volgens haar is het stuk van dit jaar niet te vergelijken met dat van vorig jaar. “Het verhaal is anders, het decor is anders, de spelgroep en het repetitieproces zijn anders.” Waar ze vorig jaar al veel ‘vaste’ ideeën had voorafgaand aan de repetities, heeft ze de spelers dit jaar meer laten onderzoeken naar de personages die ze spelen. De tekst was dan wel af, maar ik wilde de spelers lekker onderzoekend laten zijn. Zo kwamen er ook een paar extra scènes bij die ik van tevoren niet had bedacht.”

Wat is waarheid?

De hamvraag in de voorstelling: wat is waarheid, en hoe zet iemand de waarheid naar eigen hand? Merel legt uit: “In de commune waar dit stuk om draait lijkt het allemaal koek en ei, maar als een van de bewoners zijn verjaardag viert, komen er wat geheimen op tafel en blijkt het geheel toch niet zo vrolijk te zijn.” Daarnaast speelt het stuk dit jaar met perspectief. “We laten het publiek het verhaal vanuit twee verschillende oogpunten beleven. Wie heeft er gelijk, en hoe manipuleert de ander het verhaal?” Er is dit jaar ook weer veel werk verricht aan kleding en decor. Verwacht een groot, samenhangend decor waarin de twee perspectieven tot uiting komen. “Bij de kleding is denim het sleutelwoord,” zegt Bloemsaat. “En ook daarbij zal het publiek het verschil zien tussen de twee oogpunten van waaruit het verhaal wordt verteld.”

Meer informatie

De voorstellingen van het Openluchttheater Oosterhout worden altijd vertoond op de laatste drie volle weekenden in juni. Dit jaar spelen zij dus op 7, 8, 14, 15, 21 en 22 juni om 21.00 uur in het openluchttheater aan het Paterserf. Kaarten kosten 15 euro per persoon en zijn direct te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen