Benefietconcert Maarschalkerweerdorgel: Jong & Klassiek

jun 08 , 6:19 Agenda
benefiet
Op maandag 10 juni organiseert Stichting Ludens een benefietconcert in de St.-Jan vol orgel-, orkest- en koormuziek.

Benefietconcert

Het benefietconcert op maandag 10 juni wordt verzorgd door het schoolkoor en -orkest van het Stedelijk Gymnasium Breda en het RK Jongerenkoor YRDV, onder leiding van Guido Pouwels en stadsorganist Jan Willems. De jongeren zijn enthousiast om op te treden in de basiliek en rondom het Maarschalkerweerdorgel, waarbij ze klassieke muziek uitvoeren.

Maarschalkerweerdorgel

Enkele getalenteerde leerlingen van het Stedelijk Gymnasium zullen solistisch optreden als zangsolist, pianist of organist op het Maarschalkerweerdorgel. Het programma bevat onder andere het beroemde "Halleluja" uit de Messiah van Händel en vijf delen uit het ontroerende Requiem van Mozart.

Zwelkast

De toegangsprijs is 5 euro per persoon, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan het Maarschalkerweerdorgel in de basiliek. Dit jaar wordt er speciale aandacht gevraagd voor een bijdrage aan de reparatie van de zwelkast van het orgel. Dit mechanisme, dat essentieel is voor het variëren van volume zonder registratie te wisselen, heeft dringend onderhoud nodig. Met jouw bijdrage kan het orgel weer al zijn nuances laten horen. Het concert begint om 20.00 uur.