Oosterhoutse jongleur Jeroen van der Lee gaat theaters in

okt 04 2021, 6:25 Agenda
jeroen van der lee
Op 16 en 17 oktober staat de Oosterhoutse jongleur Jeroen van der Lee met zijn eerste theatershow Chez Cirqaurant in Theater de Bussel.

DutchJuggler Jeroen van der Lee

Jeroen van der Lee starte zijn carrière als jongleur van 13 jaar op de straten van Oosterhout. Zijn eerste succeservaring was tijdens de Lijsense feesten op de Leijsenhoek. Na dit succes op straat schreef de krant een groot artikel, nodigde de radio hem uit én werd hij uitgenodigd om voor het live televisieprogramma van Astrid Joosten 'Het mooiste terras van Nederland' zijn kunsten te vertonen. De laatste jaren focust Jeroen zich steeds meer op het verhaal achter de show en de beleving voor het publiek. Shows als het SnowGlobeCircus, Cirqaurium en het Rad van Fortuin zijn daar voorbeelden van. Ook stond hij in 1999 al vuur te spugen bij het Parkfeest in Oosterhout en stond er in 1997 al een portret van hem in de Nieuwe Revu. Kortom het vuurtje ging snel.

Chez Cirqaurant

Chez Cirqaurant, is het enige restaurant met een beoordeling van 5 sterren & 2 chef’s hoeden. De gepassioneerde masterchef Johan Diekan biedt een exclusief tafel “haute cuisine” beleid. Iedere avond wordt één bevestigde reservering aangenomen én vastgelegd voor het vermaak van één enkele gast. De bistro, charcuterie, gourmet lounge, restaurant biedt niet alleen een onderscheidend en divers menu voor iedere avond gedurende het hele jaar maar presenteert ook de “Chez Cirqaurant Moulin Rouge Revue”. Een show met een keur aan internationale artiesten van wereldklasse.

Jango Edwards

De voorstelling Chez Cirqaurant wordt geregisseerd door gevierd artiest Jango Edwards. Tijdens de coronacrisis heeft het tweetal op vele manieren samengewerkt. In het begin werd er vooral via internet gewerkt. Video's, acts, en ideeën vlogen heen en weer en zo ontstond er een verhaal en karakters voor de voorstelling. In september 2020 was er een live sessie in Barcelona, Jeroen was in de auto gesprongen met het decor en naar Spanje gereden. Daar waren enkele sessies met Jango en ook de eerste twee try-outs in het La Gleva Theater. In april van dit jaar kwam Jango naar Nederland. Samen gingen ze live aan de slag om wederom een grote slag te maken in de voorstelling. Vooral het verhaal en de karakters werden nog verder uitgediept. De 3 hoofdrollen, Jacque, Johan en DoeDoe kregen ieder hun eigen liefdesverhaal én de cabaretshow kreeg een eigen diva. Kijk voor meer informatie het onderstaande filmpje of bestel direct kaarten via de onderstaande link.