Openlucht expositie 'Van Tijd & Eeuwigheid' op de Kloosterdreef

feb 27 2021, 6:52 Agenda
fotos kloosterdreef
Geheel coronaproof kun je dit weekend een lekkere wandeling maken door De Heilige Driehoek. Vergeet dan ook de expositie van Vastwel niet in de Kloosterdreef!

Mooiste laan van Oosterhout

Het is misschien wel een van de mooiste lanen van Oosterhout, verscholen in het groen tussen de kloosters: de Kloosterdreef. Sowieso is een wandeling door de Heilige Driehoek op een zonnige dag als vandaag geen straf, maar de expositie met als thema 'Van Tijd & Eeuwigheid' in het kader van het project Vastwel maakt de Kloosterdreef nog specialer dan normaal. Van negentien inwoners uit Oosterhout is door fotograaf Hans Keur een zwart/wit portretfoto gemaakt. De personen zijn hiermee als het ware ‘vereeuwigd’.

Openlucht expositie

Deze foto's zijn op A0-formaat uitgeprint en worden tijdens de Vastentijd in de openlucht geëxposeerd aan de Kloosterdreef. De personen, in de leeftijd van 14 tot 83 jaar, zijn op een bepaalde manier 'speciaal' voor de samenleving zonder dat zij zichzelf daarvan heel erg bewust zijn of daar veel moeite voor (lijken) hoeven te doen.

Handgeschreven brief

Aan alle geportretteerden is gevraagd om na te denken over het thema 'Van Tijd & Eeuwigheid' en dat in een handgeschreven brief te delen. In deze brieven staan prachtige 'levenslessen' van gewone mensen die het leven leven op hun eigen wijze en daardoor een voorbeeld kunnen zijn voor of troost kunnen bieden aan anderen. Op elk van de tien zuilen is op twee zijdes een portret geplaatst en op de derde zijde staan de brieven van de betreffende geportretteerden. De expositie is gratis te bezoeken op de Kloosterdreef. De foto's blijven hangen tot en met Goede Vrijdag 2 april.