Theater De Schelleboom viert 25-jarig jubileum met open dagen

mrt 21 , 6:52 Agenda
schelleboom 25 jaar
Op 27 maart en 1 april viert Theater de Schelleboom haar jubileum met open dagen in het teken van het heden, het verleden en de toekomst.

Een rijke geschiedenis

Op Internationale Theaterdag, 27 maart 1999, opende De Schelleboom haar deuren. De weg naar deze opening was geplaveid met toewijding, vastberadenheid en een diepe liefde voor cultuur. Zes jaar eerder namen Nellie en Wim Heemskerk een gedurfde stap. Na talloze verhuizingen en het oprichten van het Speelgoedmuseum Op Stelten, besloten ze een nieuw hoofdstuk aan hun levensverhaal toe te voegen door de uitdaging aan te gaan een klein theater te realiseren. Wat voor anderen slechts oude vervallen schuren waren, zagen zij als een kans om een nieuwe cultuurplek te verankeren in Oosterhout.

Een geliefd juweeltje

De afgelopen 25 jaar heeft De Schelleboom een speciale plek ingenomen in de harten van de inwoners van Oosterhout en ver daarbuiten. Duizenden bezoekers hebben genoten van de mooie voorstellingen die hier plaatsvonden, terwijl bruidsparen hun liefde bezegelden op het podium en bedrijven een creatieve ruimte vonden voor brainstormsessies en presentaties. In 2013 werd deze toewijding en gezelligheid erkend door artiesten en impresariaten, die De Schelleboom tot een van de gezelligste kleine theaters van Nederland benoemden.

Blik op de toekomst

Terwijl De Schelleboom haar 25-jarig jubileum markeert, kijkt ze ook naar de toekomst. Een ambitieuze verbouwing staat op de planning, waarbij een aangebouwde schuur uit de jaren '50 een modernisering zal ondergaan om te voldoen aan de hedendaagse behoeften. Deze investering is niet alleen bedoeld om de faciliteiten van het theater te moderniseren en verduurzamen, maar ook om het historische erfgoed van Oosterhout te behouden en te benadrukken. Nellie Heemskerk, een ware hoedster van erfgoed, droomt ervan om van De Schelleboom niet alleen een theater, maar ook een plek vol verhalen over het rijke aardewerkverleden van Oosterhout te maken.

Feestelijke open dagen

Om het 25-jarig jubileum van Theater De Schelleboom te vieren en de plannen voor de toekomst te delen, wordt iedereen uitgenodigd voor een feestelijke open dag op woensdag 27 maart 2024 of op tweede Paasdag, maandag 1 april. Twee open dagen in het teken van het heden, het verleden en de toekomst van De Schelleboom. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur ben je van harte welkom bij Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat open, de koffie staat klaar!