Binnenkijken bij… APC Allround Pest Control aan de Damweg

Arjan voor de Klimaatcel
Foto: Oosterhout Nieuws

In de serie ‘Binnenkijken bij…’ nemen we een kijkje achter de schermen en het verleden, heden en toekomst van echte Oosterhoutse bedrijven. In deze aflevering zijn we te gast bij Arjan Lentjes van Allround Pest Control (APC).

Hoe het allemaal begon…

In 2018 begon Arjan Lentjes het bedrijf Allround Marine Service (AMS) in Koog a/d Zaan. Arjan is als inspecteur onder andere inzetbaar voor het controleren en monsteren van scheepsladingen. Zo kan hij bijvoorbeeld door het uitvoeren van gasmetingen de aanwezigheid van gevaarlijke gassen vaststellen. Arjan: “Ik heb al meer dan 15 jaar ervaring met het bestrijden van ongedierte, want ik werkte voorheen bij een bedrijf dat zowel gasmetingen als ongediertebestrijding deed. Hier ontstond de interesse en de passie”.

Klimaatcel voor meubels en schilderijen

Arjan kwam halverwege 2020 voor de liefde naar Oosterhout en zijn bedrijven kwamen mee. Sinds januari 2021 is Allround Pest Control helemaal losgekomen van AMS en is het een zelfstandig bedrijf. In een mooie nieuwe loods op de Damweg, naast de brandweerkazerne, staat een speciale, grote kast. Arjan: “In deze klimaatcel kunnen we grote stukken kwijt, zoals antieke meubels waar houtworm in is geconstateerd of matrassen met bedwantsen. Na 10 dagen op 0 % zuurstof zijn alle aanwezige beestjes dood. Ook hebben we steeds vaker schilderijen en andere museumstukken in onze klimaatcel staan, want het is veilig en er is zo goed als geen kans op schade of residu. Zo staan er bijvoorbeeld momenteel schilderijen uit de St. Jan in Oosterhout in”.

Ook voor bestrijding van wespen, muizen en ratten

Natuurlijk kun je APC ook bellen wanneer je last hebt van plaagdieren in je huis. Denk hierbij aan een wespennest in de schuur, zilvervisjes in huis of overlast van muizen en ratten. Arjen: “Veel mensen ontdekken muizen en ratten aan buiksmeer, uitwerpselen, urinelucht of aangevreten voedsel in de keukenkastjes. Wanneer je 1 muis ziet, dan heb je last van een nest. En dat zijn minstens 6 muizen!” Wanneer je Arjan belt, dan komt hij eerst een inspectie uitvoeren. “Eerst moeten we weten waar de overlast vandaan komt en analyseren hoe we ervoor kunnen zorgen dat de overlast stopt. Nadat het plan van aanpak en de offerte zijn goedgekeurd gaan we snel aan de slag en behoort de overlast snel tot het verleden.”

Voorkomen van ongedierte is beter

“Uiteraard is het beter om ongedierte te weren dan te bestrijden. Zo kun je ingangen zoals roosters waar dieren doorheen kunnen komen dicht te maken, leidingen blokkeren en deuren vaker dicht doen. Ik geef graag een passend advies op maat om overlast van plaagdieren te voorkomen. Duidelijk, eerlijk en efficiënt.” Op deze manier wil Arjan ook blijven groeien. “Sinds kort werken wij ook steeds vaker voor boeren en bedrijven. En ook steeds meer Oosterhoutse particulieren weten ons te vinden!” Op de vraag of ongediertebestrijding duur is moet Arjan lachen: “Dat valt reuze mee! Zeker wanneer je ziet wat de schade kan zijn die wordt aangericht door plaagdieren. Vaak is de schade vele malen hoger dan de kosten van onze bestrijding!” Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

  • www.allroundpestcontrol.nl
  • Allround Pest Control, Damweg 47N, tel.: 06 104 307 35
  • Deze advertorial werd aangeboden door APC Allround Pest Control

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen