Oosterhout eerste gemeente in West-Brabant met glasvezel

Foto: Mabib Glasvezel

De roze koeien hebben niet voor niets overal in de wei gestaan. Oosterhout krijgt namelijk als eerste gemeente in West-Brabant een glasvezelnetwerk in het buitengebied. 

Start na de zomervakantie

Mabib, Maatschappij voor Breedband in Brabant B.V, start al na de zomervakantie met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Oosterhout. Dit betekent dat woningen en bedrijven in het buitengebied dit najaar de mogelijkheid krijgen om zich aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Buitengebied

Wethouder Marcel Willemsen en Pieter van Grunsven (directeur van Mabib) tekenden in maart 2017 een overeenkomst met afspraken over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Oosterhout. Daarna bood Mabib inwoners van het buitengebied van Oosterhout (Den Hout, Oosteind, Dorst meegerekend) de mogelijkheid aan zich in te schrijven voor glasvezel.

Voldoende aanmeldingen

Wethouder Marcel Willemsen is verheugd dat meer dan 55% van de inwoners van het buitengebied van Oosterhout zich hebben aangemeld voor glasvezel van Mabib. Dit percentage is ruim voldoende om in het buitengebied van Oosterhout een glasvezelnetwerk aan te leggen. Waarschijnlijk zullen de huishoudens en bedrijven al met de jaarwisseling gebruik kunnen maken van de (zeer) snelle internetverbinding.

Samenwerking

Mabib legt glasvezel aan in onder andere het gebied waar ook Midden-BrabantGlas aanwezig is. Mabib zal aansturen op samenwerking met Midden-BrabantGlas om zo de overlast voor de burgers en bedrijven te beperken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden