Op zoek naar ideeën om de gezondheid te verbeteren

Foto: doemee.oosterhout.nl

Werken aan een goede gezondheid levert je veel op, zoals zelfvertrouwen, fitheid, energie en sociale contacten. Oosterhouters die hun eigen goede ideeën willen uitvoeren om de gezondheid van andere Oosterhouters te verbeteren kunnen hiervoor een bijdrage van de gemeente krijgen.

Gezondheidsproblemen voorkomen

Wethouder Clèmens Piena: “Sommige gezondheidsproblemen overkomen je in het leven. Gelukkig kunnen we ook veel doen om gezondheidsproblemen te voorkomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Samen met partners werken we hieraan, maar ook inwoners hebben goede ideeën. Daar zijn we naar op zoek. Via het ideeënplatform (zie link onderaan dit artikel red.) kunnen initiatiefnemers andere inwoners betrekken en aan de slag met hun idee. Als gemeente ondersteunen we als dat nodig is met kennis en een bijdrage van maximaal 2.500 euro per idee.”

Eerdere initiatieven

De Oosterhoutse Lynn van Gils kwam vorig jaar op het idee om een zonnebrandpaal op de Markt te zetten. Zo wil zij mensen op een leuke manier bewust maken van de risico’s van UV-straling en de bescherming hiertegen. Deze zonnebrandpalen komen dit jaar terug op meer plekken in Oosterhout. Andere inwoners namen bijvoorbeeld in de Vlindervallei en Dorst het initiatief voor een Kwiekroute. Dit is een wandelroute door de wijk. Onderweg kom je op speciale stoeptegels oefeningen tegen die jong en oud ter plekke kunnen doen. De gemeente ondersteunt de initiatieven vanuit het lokaal preventieakkoord. Samen met partners en inwoners probeert de gemeente gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen