Graafwerkzaamheden in de Willem van Oranjestraat

Foto: Oosterhout Nieuws

Vandaag en morgen vinden er graafwerkzaamheden plaats in de Willem van Oranjestraat om de exacte ligging van de aansluitingen van de oneven huisnummers op het riool in beeld te krijgen. Daarnaast wil de gemeente weten hoe het wortelpakket van de bomen is ontwikkeld.

Graafwerkzaamheden

In opdracht van de gemeente wordt er op meerdere plaatsen in de straat sleuven graven. Dit zal vooral worden gedaan in de gazons rondom de bomen, bij de speelplek naast huisnummer 8 en de doorsteek naar de Koningsdijk. De gemeente wil de precieze ligging van rioolhuisaansluitingen, kabels en leidingen en boomwortels in beeld hebben. Die informatie is nodig voor de planvorming voor de herinrichting van de Willem van Oranjestraat.

Renovatie Oud-West Noord

De Willem van Oranjestraat maakt onderdeel uit van het project “Renovatie Oud-West Noord”. In dat project worden alle straten in het gebied tussen de Van Liedekerkestraat, Wilhelminalaan, Wilhelminakanaal-Oost en Kanaalstraat de komende jaren opgeknapt. Over het ontwerpproces en de planning van de herinrichting van de Willem van Oranjestraat worden de inwoners waarschijnlijk nog voor de zomervakantie geïnformeerd.

Meer informatie

De werkzaamheden nemen naar verwachting uiterlijk twee dagen in beslag. De sleuven zijn circa een halve meter breed en ongeveer een meter diep. De lengte verschilt per locatie. Aan het eind van de werkdag is alles weer dicht zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Automobilisten, fietsers en voetgangers hebben er in principe weinig last van.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen