Geen boombut maar een speelhuisje bij opknappen speelplek Pettelaar

Foto: Gemeente Oosterhout

De gemeente gaat de speelplek aan de Pettelaar in de wijk Dommelbergen opknappen. De gewenste boomhut wordt echter vervangen door een speelhuisje.

Geen boomhut op speelplek Pettelaar

Op 1 juni heeft de gemeente aan de jeugd uit de wijk gevraagd om mee te denken over welke speeltoestellen er op de vernieuwde speelplek moeten komen. Hieruit blijkt dat men graag wil kunnen schommelen en klimmen en graag een brug zou willen zien. Hoewel eerder werd toegezegd dat de gemeente een nieuwe boomhut zou gaan plaatsen is er tijdens het ontwerp toch voor gekozen om geen boomhut te plaatsen maar een ander speeltoestel voorzien van een ‘huisje’. Dit wordt dichter naar de parkeerplaatsen gezet zodat er meer zicht op is.

Ontwerp van de speeltuin

In de speeltuin wordt een speelhuis met glijbaan en klimparcours en een speelhuisje met glijbaan en een zandspeeltoestel geplaatst. De beide speelhuisje worden in het zand geplaatst. Daarnaast komt er een dubbele schommel en een dubbel duikelrek. Deze twee speeltoestellen worden in rubberen doorgroeitegels geplaatst zodat de speelplek een groenere uitstraling krijgt. Er worden in totaal 7 bomen gekapt en er worden 8 bomen aangeplant. Daarnaast wordt er een groen eiland in de speeltuin gemaakt met diverse bodembedekkende heesters en verspreid daarin opgaande heesters en solitaire heesters. Hierin kunnen de kinderen verstoppertje spelen.

Planning

Het speelplekje wordt aan de randen voorzien van een haagje of heesterrand zodat het wordt afgeschermd van de rijbaan. Het bankje en het afvalbakje wordt nabij de parkeerplaats geplaatst. De gemeente hoopt dat er nog in 2022 een start kan worden gemaakt met de aanleg van de nieuwe bomen en beplantingen. De nieuwe speeltoestellen zullen pas in 2023 geplaatst worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen