Gouden gemeentespeld voor hockeyster Malou Pheninckx

Foto: Gemeente Oosterhout

Burgemeester Mark Buijs heeft woensdagavond de Gouden Gemeentespeld opgespeld bij hockeyster Malou Pheninckx.

Visitekaartje voor onze gemeente

Malou Pheninckx is in 2020 met het Nederlands dameselftal Olympisch kampioen hockey geworden. Als geboren en getogen Oosterhoutse is zij – hoewel niet meer hier woonachtig – een ‘visitekaartje’ voor onze gemeente. Een huldiging in haar geboorteplaats moest als gevolg van corona enkele malen worden uitgesteld. Maar woensdagavond was het dan eindelijk zover en kon Burgemeester Mark Buijs de gouden gemeentespeld opspelden.

Internationaal hockeyster

Malou Pheninckx is al sinds 2010 een vaste kracht bij hockeyclub Kampong en kwam daarvoor uit voor De Warande in Oosterhout en Push in Breda. Vorig jaar maakte ze bekend na 108 interlands te stoppen als international. In 2020 won ze in Tokio nog Olympisch goud met de Oranje Vrouwen. De middenveldster debuteerde in 2013 in Oranje, maar raakte daarna een tijdje uit beeld. Onder bondscoach Alyson Annan keerde Pheninckx terug in de nationale ploeg. Ze won de afgelopen jaren veel prijzen met Oranje:

  • Olympische Spelen: 2020 Goud, Tokio
  • Europees kampioenschap: 2017 Goud, Amstelveen; 2019 Goud, Antwerpen; 2021 Goud, Amstelveen
  • Wereldkampioenschap: 2018 Goud, Londen
  • Hockey World League: 2013 Goud, Tucuman; 2017 Goud, Auckland
  • FIH Pro League: 2019 Goud, Amstelveen; 2020-21 Winnaar

Regelmatig in Oosterhout

Malou Pheninckx is trots op de stad waar zij geboren en getogen is en laat dat ook op allerlei manieren merken. Zij onderhoudt ook nadrukkelijk haar contacten in onze gemeente en is met regelmaat in Oosterhout te vinden. Hiermee levert zij een positieve bijdrage aan de uitstraling en naamsbekendheid van onze gemeente. Het gemeentebestuur is haar daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen met de toekenning van de gouden gemeentespeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen