Gemeente vraagt inwoners mee te denken over locatie nieuw skatepark

Foto: Pixabay License / gfkDSGN

De gemeente heeft vier mogelijke locaties voor een nieuw skatepark geselecteerd en vraagt welke locatie jouw voorkeur heeft.

Een modern skatepark

De afgelopen jaren zijn er bij de gemeente meerdere aanvragen binnen gekomen voor een modern skatepark. Jongeren hebben behoefte aan één gave plek om Urban Sports uit te oefenen. Een skatebaan wordt tegenwoordig niet meer alleen door jongeren met een skateboard gebruikt. Verschillende sporten op wieltjes hebben er profijt en plezier van. Daarnaast zijn de vier huidige skatebanen in Oosterhout toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom gaat de gemeente Oosterhout in samenspraak met inwoners een nieuw skatepark aanleggen.

De mogelijke locaties

Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen meedenken over de plek van een nieuw skatepark. Wethouder Arnoud Kastelijns: “We willen de voorkeurslocatie(s) van de inwoners in beeld brengen, zodat de stem van de inwoner kan worden meegenomen in de afwegingen van het gemeentebestuur.” De locatie waar het nieuwe skatepark komt te staan, moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet de grond eigendom zijn van de gemeente. Daarnaast moet er onder andere rekening worden gehouden met de grootte van een locatie en eventuele bestemmingsplannen. De vier mogelijke locaties zijn;

  • Centrum (Slotjesveld)
  • Dommelbergen (Herendam/ Statendamweg)
  • Dommelbergen (IJSco)
  • Centrum (Lukwelpark)

Jouw voorkeur

Via de link onderaan dit artikel kun je het project volgen, jouw mening geven en je stem uitbrengen. Wethouder Kastelijns: “Dankzij de mening van de inwoner kunnen we een passend skatepark realiseren, die voldoet aan de verschillende wensen en behoeften van de inwoners.” De resultaten van alle (online) peilingen en input zullen worden gebundeld. Vervolgens zal dat worden gedeeld met het gemeentebestuur van burgemeester en wethouders. Het gemeentebestuur maakt uiteindelijk de definitieve locatiekeuze van het nieuwe skatepark. Daarna zal er worden gekeken naar de mogelijkheden en de invulling van het skatepark op die locatie. Ook in die fase zal de inwoner meegenomen worden in het proces.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen