Oosterhout wipt bijna 8500 tegels en eindigt op de elfde plaats NK Tegelwippen

Foto: Frank Lee

In Oosterhout hebben 8.467 tegels ruimte gemaakt voor groen. Hiermee eindigde onze gemeente op de elfde plek bij het NK tegelwippen.

Winnaars NK tegelwippen

Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ zetten bewoners zich samen in voor een fijnere leefomgeving en een groene toekomst. In totaal zijn 2.814.011 tegels gewipt en is er ruim 250.000 m² vergroend. In de verschillende klassementen winnen Breda, Almelo en Hollands Kroon: zij wipten de meeste tegels per inwoner en wonnen de Gouden Schep. Gemeente Den Haag verwijderde in totaal de meeste tegels (306.178) en ging er vandoor met de Gouden Tegel. Oosterhout staat op de elfde plaats in het klassement middelgrote gemeentes met 8.467 gewipte tegels.

Minder steen, meer groen: veel impact

Het NK tegelwippen werd voor het derde jaar op rij georganiseerd. De wedstrijd bewijst opnieuw dat het niet alleen een leuke strijd is, maar ook echt vergroening oplevert. Meer beplanting en minder bestrating zorgt er onder andere voor dat we meer regenwater op kunnen vangen tijdens hevige regenval en dat de warmte in de zomer tegen gehouden kan worden. Heel veel mensen staken de handen uit de mouwen.

TegelTaxi doet laatste ronde

Heb je meegedaan aan het NK tegelwippen en nog gewipte tegels over? Dan kun je op dinsdag 22 november voor de laatste keer je tegels meegeven aan de gratis tegeltaxi. Dit is de gemeentelijke ophaalservice voor uw gewipte tegels. Tot donderdag 17 november kun je je hiervoor aanmelden via de link onderaan dit artikel. Ondanks het mooie resultaat, valt er nog genoeg te doen. Dus ook volgend jaar zal het NK tegelwippen weer plaatsvinden en doet gemeente Oosterhout weer mee.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen