B&W willen meerjarenplan recreatieparken en campings

Foto: Pixabay License / JerzyGorecki

Oosterhout heeft een grote diversiteit aan recreatieparken. Met zes van deze parken willen burgemeester en wethouders nu aan de slag met het volgende doel voor ogen: vakantieparken zijn er voor toeristische overnachtingen.

Meerjarenplan recreatieparken

Het college van B&W wil de Oosterhoutse recreatieparken en campings weer zo veel mogelijk teruggeven aan toeristen en recreanten. Er zijn inmiddels veel nuttige ervaringen opgedaan met camping De Eekhoorn. Nu gaat de aandacht ook uit naar de parken Katjeskelder, ’t Haasje, De Hannebroeck, Bergvliet en Alliance. Omdat elk park z’n eigen profiel heeft wordt voor elk park, in nauwe samenwerking met de eigenaar, een eigen aanpak ontwikkeld.

Problematiek woningmarkt

Het college kan de functie van recreatieterreinen ook niet los zien van de huidige problemen op de woningmarkt. Oosterhout wil dat probleem integraal aanpakken met aandacht voor de huidige bewoners, arbeidsmigranten en spoedzoekers. De aanpak van het college staat uitgewerkt in het Meerjarenplan recreatieparken. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen