Gemiddelde WOZ-waarde in Oosterhout stijgt bijna 18 procent

Foto: Nattanan23 by Pixabay

De gemiddelde WOZ-waarde van een Oosterhoutse woning steeg het afgelopen jaar met 17,7%, iets meer dan het landelijke gemiddelde van 17,0%

WOZ-waarde

Een dezer dagen ontvangen de meeste inwoners en ondernemers in de gemeente Oosterhout het aanslagbiljet van de gemeentebelastingen en/of waterschapsbelasting van Belastingsamenwerking West-Brabant. Een van de genoemde belastingen is de onroerendezaakbelasting, die afhankelijk is van de WOZ-waarde van je eigen woning. In de gemeente Oosterhout is volgens de Waarderingskamer een stijging te zien van de WOZ-waarde met 17,7 procent in vergelijking met vorig jaar. De WOZ-waarde is gebaseerd op de waardepeildatum 1-1-2022. Tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2022 is sprake van een landelijk gemiddelde stijging van de woningwaarde met 17,0 procent.

Per gemeente

De verandering van de WOZ-waarde zal in veel gevallen afwijken van de genoemde percentages. Deels komt dit door regionale verschillen en de gemiddelde verandering van de WOZ-waarde per gemeente. Binnen de gemeente zijn er weer verschillen voor bijvoorbeeld buurten en typen woningen. De gemiddelde WOZ-waarde op 1-1-2021 was in de gemeente Oosterhout 306.000 euro. Dit is gebaseerd op 29.778 WOZ-objecten. De ontwikkeling van de waarde geeft een jaar later (1-1-2022) een stijging te zien van 17,7 procent.

Taxatierapport en bezwaar

Nadat je je aanslag voor de gemeentelijke belastingen hebt ontvangen, kun op de website MijnOverheid onder de knop Wonen het taxatierapport te zien en de WOZ-waarde van de woning op de peildatum 1 januari 2022. Twijfelt je over je WOZ-waarde? Bel naar 076 529 83 00. De taxateur geeft antwoord op al je vragen over de WOZ-waarde. Niet eens met de WOZ-waarde? Maak direct en eenvoudig bezwaar via de QR-code op het aanslagbiljet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen