Nieuwe subsidieregeling moet zorgen voor gelijke kansen voor de jeugd

Foto: Oosterhout Nieuws

De nieuwe subsidieregeling ‘gelijke kansen voor de jeugd’ is bedoeld om de kansengelijkheid van kinderen en jongeren binnen Oosterhout te bevorderen.

Gelijke kansen voor de jeugd

Corona heeft negatieve gevolgen gehad voor de jeugd  en daarom stimuleert de gemeente Oosterhout met de subsidieregeling ‘gelijke kansen voor de jeugd’ vernieuwende initiatieven voor deze doelgroep. Deze initiatieven zijn gericht op de jeugd in Oosterhout die tijdens de coronaperiode minder met sport, cultuur en andere activiteiten in hun vrije tijd in aanraking zijn gekomen. Wethouder onderwijs en jeugd Guus Beenhakker: “Het is belangrijk voor de jeugd om een sociaal en gezond leven op te bouwen. Dit is voor de ene makkelijker dan voor de andere. Via deze subsidie willen we de kansen voor kinderen en jongeren die dat nodig hebben vergroten. Om ze hetgeen te bieden dat zij nodig hebben”.

Kansengelijkheid

De subsidie is bedoeld om de kansengelijkheid van kinderen en jongeren te bevorderen én sociale vaardigheden, groepsgevoel en identiteitsontwikkeling versterken. Daarnaast stimuleren we lokale initiatieven die op een vernieuwende
manier kinderen en jongeren kennis laten maken met sport, kunst en cultuur.

Hoe werkt de subsidieregeling?

De subsidie is niet alleen bedoeld voor bestaande organisaties in de gemeente Oosterhout, maar ook voor individuen, nieuwe partijen en samenwerkingsverbanden. Ook individuen en initiatieven zonder rechtsvorm uit Oosterhout, zoals buurtinitiatieven, kunnen aanspraak maken op deze regeling. Het subsidieplafond voor 2023 bedraagt 75.000 euro. Subsidies worden verleend op basis van binnenkomst en wanneer het subsidieplafond is bereikt worden aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen