Van een succesvolle pilot naar bijna 50 GFE-cocons

Foto: Gemeente Oosterhout

Na het succes van de pilot met GFE-cocons voor hoogbouwcomplexen is het aantal snel gegroeid. Op dit moment zijn bijna 50 cocons geplaatst, verspreid over heel Oosterhout. In de komende maanden zullen er steeds meer cocons bijkomen.

GFE

Na een succesvolle GFE-pilot heeft de gemeente voor de zomervakantie van 2023 een oproep gedaan aan alle bewoners van hoogbouw om zich als locatie aan te melden. Als reactie op de enthousiaste aanmeldingen zijn de eerste cocons in november 2023 geplaatst. Meer cocons zullen in de nabije toekomst worden geplaatst. Wethouder Van der Zanden: “We willen alle bewoners van hoogbouw de mogelijkheid bieden om afval te scheiden. Met bijna 50 cocons in Oosterhout is er genoeg capaciteit verspreid over de stad om GFE-afval in te zamelen. We zullen dit in de loop van het volgende jaar verder uitbreiden.”

Aanrechtbakjes

Gemeentemedewerkers zijn bezig met het verwerken van alle aanmeldingen en het verstrekken van de aanrechtbakjes. Hierin kunnen inwoners Groente-, Fruit- en Etensresten (GFE) verzamelen om vervolgens naar een GFE-cocon te brengen. De huidige cocons staan verspreid over heel Oosterhout, en er is momenteel genoeg capaciteit om bewoners van hoogbouwlocaties die graag GFE-afval willen scheiden te koppelen aan een nabijgelegen cocon. De locaties van de GFE-cocons zijn te vinden in de Afvalwijzer App en via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen