Mogelijke hinder door bomenkap nieuwe Bunthoef

Foto: Oosterhout Nieuws

Op 12 en 13 maart laat de gemeente in de directe omgeving van De Bunthoef bomen kappen voor het nieuwbouwproject.

Kappen bomen

Op dinsdag 12 maart start aannemer Weijtmans met het kappen (vellen) van 49 bomen voor het project Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan en 12 bomen voor het project De Bunthoef. De verwachting is dat de werkzaamheden op woensdag 13 maart zijn afgerond. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer ter plaatse geleid met behulp van borden en door een verkeersregelaar.

Nieuwbouw Bunthoef-locatie

Het werk is nodig om de herinrichting van de Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan en de nieuwbouw op De Bunthoef-locatie in de toekomst mogelijk te maken. De start van de herinrichting van de Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan staat nu gepland voor juni 2024 en de sloopwerkzaamheden van de De Bunthoef staan gepland in het 3e kwartaal van 2024.

Gecompenseerde bomen

Volgens het nieuwe bomencompensatiebeleid moeten er voor het project Burgemeester Holtroplaan 100 bomen terugkomen. Binnen het project Burgemeester Holtroplaan kunnen er 74 bomen worden ingepast, waarna er nog 26 bomen elders in de gemeente geplant moeten worden. Voor het project De Bunthoef moeten er circa 24 bomen terug worden geplant, waarvan er circa 21 bomen elders in de gemeente geplant moeten worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen