Brandweermannen Oomen en Voermans krijgen gemeentelijke onderscheiding

Foto: Gemeente Oosterhout

Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Mark Buijs twee gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt aan vrijwilligers van Brandweer Dorst.

Vrijwillige brandweer

Na meer dan vijftien jaar trouwe dienst nemen Ad Oomen en Geerd-Jan Voermans afscheid als brandweervrijwilligers van de brandweerpost Dorst. Ad begon zijn vrijwillige brandweerwerk op 1 september 1991 en heeft na een dienstverband van 32 jaar besloten om afscheid te nemen. Gerd-Jan Voermans trad toe op 1 september 2002 en nam in april vorig jaar afscheid na meer dan 20 jaar dienst.

Gemeentelijke onderscheiding

Beiden stonden bekend als zeer toegewijde brandweermannen, die regelmatig deelnamen aan oefeningen en altijd aanwezig waren bij branden, reddingsoperaties en andere activiteiten van de brandweer. Hun inzet is niet onopgemerkt gebleven bij het gemeentebestuur van Oosterhout. Vanwege hun langdurige toewijding als brandweervrijwilligers komen ze in aanmerking voor een gemeentelijke onderscheiding. Ad Oomen wordt voorgedragen voor een gouden Gemeentespeld vanwege zijn meer dan 25 jaar actieve dienst voor de Oosterhoutse brandweer, terwijl Geerd-Jan Voermans in aanmerking komt voor een zilveren Gemeentespeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen