Gratis tuinadvies en inspiratie van een tuinklimaatcoach

Foto: TungArt7 by Pixabay

De Oosterhoutse tuinklimaatcoaches staan klaar voor alle inwoners en bieden persoonlijk advies en voorzien je van waardevolle informatie.

Gratis tuinklimaatcoach

Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen kosteloos een gesprek aanvragen met een tuinklimaatcoach. Na aanmelding maakt de coach een afspraak voor een bezoek aan jouw tuin. Samen bespreken jullie de mogelijkheden en wensen. Na afloop ontvang je een verslag met alle besproken maatregelen, zodat je zelf aan de slag kunt. Zowel woningeigenaren als huurders zijn welkom. Huurders dienen voor sommige maatregelen contact op te nemen met hun verhuurder.

Samen groener

Het klimaat verandert en dit heeft ook effect op Oosterhout. Het wordt er steeds warmer en droger, met afwisselende periodes van neerslag en wateroverlast. Het verminderen van tegels en het vergroten van beplanting in de tuin helpt niet alleen tegen hitte, maar vermindert ook wateroverlast. Wethouder Guus Beenhakker benadrukt het belang van meer groen en biodiversiteit in de gemeente. Hij erkent dat dit niet altijd eenvoudig is. “Daarom hebben we tuinklimaatcoaches in het leven geroepen. Niet iedereen weet hoe ze hun tuin klimaatadaptief kunnen maken. De tuinklimaatcoaches staan klaar om inwoners hierbij te ondersteunen door passend advies te geven. Samen maken we Oosterhout groener,” aldus de wethouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen