Gemeente grijpt hard in en plaatst flexibele camera’s aan de Bredaseweg

Foto: Jeroen Stuve | Stuve Fotografie

De woning aan de Bredaseweg waar diverse malen brand is gesticht wordt door de burgemeester gesloten vanwege ernstige verstoring van de openbare orde.

Sluiting van de woning

Afgelopen week is er in tweemaal brand gesticht in een pand in aanbouw aan de Bredaseweg. Waarnemend burgemeester Frans Backhuijs heeft besloten de woning te sluiten vanwege een ernstige verstoring van de openbare orde. Daarnaast zal hij gebruikmaken van zijn bevoegdheid om camera’s te plaatsen. Vandaag zal de gemeente een aantal tijdelijke camera’s gaan plaatsen voor een periode van zes weken, tot en met 6 augustus 2024.

Flexibele camera’s

Tegen het einde van deze periode beoordelen we of verlenging wenselijk en noodzakelijk is. Het doel van de camera’s is om het vandalisme te stoppen en bij te dragen aan het herstel van de rust in uw straat. De camera’s registreren alleen de gebeurtenissen op de openbare weg. Beelden van panden worden afgeschermd en de camera’s filmen niet in woningen. Hiermee is de privacy van de inwoners gewaarborgd. De camera’s zijn flexibel, wat betekent dat ze verplaatst kunnen worden naar een andere plaats als dat nodig blijkt.

Verbinding met politie

De camerabeelden staan in directe verbinding met de politie. De opnames worden in principe na enkele dagen vernietigd. Op verzoek van het Openbaar Ministerie kunnen ze echter langer worden bewaard, maar alleen als er wordt vermoed dat er sprake is van een strafbaar feit. Zie jij verdachte situaties of maak je je zorgen over iemand in uw buurt? Meld het dan bij politie (0900-8844), Gemeente (14 0162) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen