Gemeente plaatst betonblokken op Ter Aalsterbrug om zwaar verkeer te weren

jun 21 , 6:28 Gemeente
ter aalsterbrug
Verkeer dat meer dan 3,5 ton weegt (zoals sommige tractoren en vrachtwagens) mag vanwege de veiligheid niet over de Ter Aalsterbrug rijden.

Ter Aalsterbrug

De gemeente heeft sinds maart van dit jaar de Ter Alsterbrug afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. De Ter Aalsterbrug ligt ter hoogte van het Pannenkoekenrestaurant in Den Hout. In de jaren zestig en zeventig zijn constructies toegepast die nu anders worden beoordeeld. De gemeente had daarom een deskundige gevraagd bruggen en viaducten te beoordelen op de nu geldende normen en zienswijzen. De gemeente kreeg het advies om verkeer dat meer weegt dan 3,5 ton te weren van deze brug.

Betonblokken

De gemeente heeft sinds maart diverse verkeersborden met een verbod voor zwaar verkeer geplaatst bij de brug. Helaas verdwijnen deze verkeersborden regelmatig, zo laat de gemeente weten. Daarnaast gebeurt het ook dat zwaar verkeer de verkeersborden negeert en gewoon over de brug rijdt. Daarom heeft de gemeente nu betonblokken aan beide kanten van de brug geplaatst. Hierdoor is het onmogelijk om met brede (zware) voertuigen -breder dan 2,5 meter- de brug te passeren. Fietsers, voetgangers en automobilisten kunnen de brug gewoon gebruiken. Naar verwachting wordt de brug dit jaar verbeterd en kan dan ook open voor zwaar verkeer.