Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die tuinklimaatcoache wil worden en zich graag inzet voor een groene leefomgeving?
Tuinklimaatcoach
Tuinklimaatcoaches geven advies aan inwoners over verschillende maatregelen om hun tuin klimaatbestendiger, biodiverser en groener te maken. Denk aan het afkoppelen van regenwater, het gebruik van klimplanten voor muurbekleding of het installeren van nestkasten en regentonnen. Tuinklimaatcoaches krijgen duidelijke instructies en handvatten om goed advies te kunnen geven aan inwoners met tuinvragen. Zo gaan ze met extra kennis op pad. Na elk bezoek levert de coach een kort verslag aan met diverse tips voor de tuin en een verwijzing naar de subsidieregeling van de gemeente Oosterhout.
Groener Oosterhout
Het klimaat verandert. Het wordt steeds warmer en droger in Oosterhout. Droge en hete zomers worden afgewisseld door periodes van veel neerslag en wateroverlast. Minder tegels en meer beplanting in de tuin werken verkoelend en verminderen wateroverlast. Volgens
wethouder Guus Beenhakker is meer groen en biodiversiteit in onze gemeente erg belangrijk, maar niet altijd eenvoudig om toe te passen. “Om die reden hebben we na de succesvolle pilot van vorig jaar in Vrachelen-Noord en Markkant besloten om zelf vrijwillige tuinklimaatcoaches te gaan werven. Zij kunnen vervolgens inwoners helpen die niet weten hoe zij hun eigen tuin kunnen aanpakken door passend advies te geven.”
Opleidingsavond
Op 25 maart van 19.00 tot 20.00 uur vindt de eerste opleidingsavond plaats in Theater de Bussel. Tijdens deze avond zal een ervaren tuinklimaatcoach de training verzorgen. Er is ook tijd om vragen te stellen. Na afloop kunnen geïnteresseerden beslissen of zij een tuinklimaatcoach willen worden. Aanmelden voor de opleidingsavond is mogelijk via de link onderaan dit artikel.