Bas Veldhuizen is de nieuwe Nar van Kaaiendonk

Bas Veldhuizen is de nieuwe Nar van Kaaidonk.
Bas Veldhuizen is de nieuwe Nar van Kaaidonk.
Foto: Oosterhout Nieuws

Carnavalsdinsdag even voor middernacht namen Prins Mienus de XIV en Kaaiendonk afscheid van hun nar. Na vijf jaar trouwe dienst nam hij afscheid en moesten de Smulnarren en Smulnarrinnekes op zoek naar een opvolger. En die werd zaterdagavond tijdens de Kaaikwèkavond gepresenteerd: Bas Veldhuizen is de nieuwe Nar van Kaaiendonk.

Narrenkap met de hoorntjes omhoog

De nieuwe narrenkap was misschien voor sommigen nog even wennen. De hoorntjes omhoog zoals het logo van OCS de Smulnarren in plaats van omhoog. En Bas was net als onze nieuwe nar gepresenteerd of de zenuwen vielen van zijn schouders. Een verse glimlach verscheen om zijn mondhoeken en hij stond te dansen en mee te zingen met de muziek van de hofkapel. Een waardige opvolger voor Jan v/d Biggelaar dachten wij zo! En wanneer je denkt dat je hem eerder hebt gezien, dan kan dat kloppen. Hij is al jarenlang in het gevolg van Prins Mienus actief geweest als lid van de Raad van XI.

De wereld omgedraaid

Op onze redactie ontvingen we eerder dit bericht van de Nar van Kaaiendonk: “Wees maar niet bang Kaaiendonk, ik (de Nar van Kaaiendonk) zal zaterdag als een duveltje uit een doosje tevoorschijn komen. Ik heb me al geruime tijd kunnen voorbereiden op wat komen gaat. Mijn pak is klaar, ik heb nieuwe laarzen gekocht en ook de narrenkap past mij precies. Alleen draaien we nu de wereld eens om, mijn hoorntjes vallen niet omlaag, maar wijzen omhoog, ze wijzen naar de zon, de TOEKOMST.  Een nieuw carnavalsseizoen, waar we met alle Smullnarren en Smulnarrinnekes een geweldig feest van gaan maken en waar ik als nar een verbindende rol in wil spelen. Ik wil jong met oud verbinden, toekomst met verleden, vreugde met tragiek en ik hoop dat ik heel Kaaiendonk daarbij een spiegel kan voorhouden. Een spiegel waarin iedereen zichzelf en anderen kan zien als onderdeel van ons Kaaiendonks Carnaval. Daarnaast zal ik mijn taak als nar, naast onze prins en de rest van zijn gevolg, vervullen met een glimlach. Een lach van oor tot oor, die er hopelijk voor zorgt dat de leut van carnaval zich verspreidt door Kaaiendonk en haar wijde omgeving.” Wij wensen Bas veel succes in zijn nieuwe rol!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen