Bast: het nieuwe symbool tegen zuurpruimerij

Foto: Casper van Aggelen

Vanaf vandaag is de Bast te bestellen: hét symbool voor Kaaiendonkse saamhorigheid en tegen zuurpruimerij.

Tegen zuurpruimerij

Een schouder Bast is het symbool van alle Smulnarren… het symbool voor Kaaiendonkse saamhorigheid en tegen zuurpruimerij! De Bast wordt op de rechterschouder en bovenop de kleding gedragen. Iedere Bast is uniek, draagt zijn eigen naam en heeft een eigen karakter!

Schuilnaam

Het verhaal gaat dat de oernar Bombast in het begin van de negentiende eeuw zijn kameraden een schuilnaam gaf wanneer hij ergens een actie tegen zuurpruimerij had uitgehaald. Die schuilnamen beginnen allemaal met de letter B.

Eerste exemplaar

Vanmorgen werd om 11.11 uur, bij de opening van het Kabinet der Zotheid, de allereerste Bast overhandigd aan Karin Mertens. Zij kreeg de naam Baldakijn, wat zoveel wil zeggen als ‘de verzamelaar’. Een passende naam dus!

Bestel jouw eigen Bast

Zodra je kennismaakt met je eigen Bast, wordt er een echtheidscertificaat geleverd. Hierop, en zoals vroeger gebruikelijk was ook op de Bast zelf, staat de naam die BOMBAST jou geeft. De Bast en jij zijn daarmee voor altijd vereenzelvigd en verbonden met elkaar. Inschrijven voor een eigen Bast kan vanaf nu via [email protected] Aangezien de BAST zo persoonlijk is, moet je bij de bestelling de naam van de toekomstige eigenaar aangeven. Tussen nieuwjaar en carnaval zal dan een datum worden geprikt waarop we alle aangevraagde Basten worden uitgereikt. Sta jij straks ook schouder aan schouder met alle Smulnarren?

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen