Afsluiting van carnaval rond De Smulnar op de Markt

Foto: Oosterhout Nieuws

Vuur, rook en kanonnen vol met confetti waren vannacht om klokslag 12 uur de vervanger voor het traditionele verbranden van De Smulnar op de Markt.

Einde traditie

Dit jaar brandde de Smulnar op de Markt, de papier maché pop op de Markt met carnaval, niet af aan het einde van de carnaval. De reden hiervoor is de (brand)veiligheid die niet voldoende kon worden gewaarborgd. Daarmee kwam een einde aan een traditie van zestig jaar.

Alternatief met rook en vuur

Als alternatief was er vannacht een afsluiter met confetti, rook en vuur naast de Smulnar. Een speciaal bedrijf was daarvoor ingehuurd, wat zeker de nodige centen moet hebben gekost. Ondanks deze goede bedoelingen was er vooral teleurstelling te horen onder de carnavalsvierders. Zij hadden vurig gehoopt dat de Smulnar alsnog zou branden.

Samen om de tafel?

Wellicht kunnen de gemeente en de OCS nog eens om de tafel gaan en kijken wat er mogelijk is om bijvoorbeeld met een kleinere pop of een andere lokatie wel een popverbranding mogelijk is. Want eigenlijk hoort aswoensdag toch pas te beginnen wanneer de Smulnar tot de grond toe is afgebrand…

Wat vond jij van deze alternatieve popverbranding? Laat jouw bericht achter op onze Facebookpagina!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen