Eerste carnavalsinsigne 2020 voor Johan Datema

Foto: OCS De Smulnarren

Zaterdagmiddag werd het nieuwe carnavalsseizoen geopend in de binnenstad. Met natuurlijk de onthulling van het nieuwe insigne.

Eerste baksel voor…

Voor het tweede jaar was de bijeenkomst van het Genootschap der Volledigen onderdeel van de grote Elluf Elluf Viering op de Markt. En hoewel het tijdstip wat later was dan voorheen zijn alle officiële plichtplegingen hetzelfde gebleven. Er werd een nieuwe Heer Adjudant gepresenteerd in de persoon van de Dorstse Christian Goijaarts en er werd bekend gemaakt dat Ernst-Jan van Langh de nieuwe voorzitter van de OCS is geworden. De eerste officiële plichtpleging van de nieuwe Heer Adjudant was het omhangen van het eerste exemplaar van het nieuwe insigne bij Prins Mienus. Op zijn beurt kreeg hij weer de eer om het eerste baksel om te hangen bij een BO’er (Bekende Oosterhouter). Die eer ging dit jaar naar Johan Datema.

Carnavalsinsigne

Het insigne van 2020 is wederom ontworpen door Peter van Gils. Hij heeft in zijn ontwerp het motto ‘Ne mooie lach doet glimme’ wel heel goed weten uit te beelden. Het insigne van dit jaar houdt je letterlijk een spiegel voor. Het is een nar van een narrenstok, een marrot genoemd, met een spiegeltje in de mond. Want glimme dat doet je lach wanneer je jezelf erin gespiegeld ziet. Het insigne is vanaf vandaag te koop bij diverse café’s en de Oosterhoutse Feestwinkel.

Kaais Klompleet

Maandag mag het pakje nog een keer uit de kast voor 11/11. Vanaf 19.00 uur is de jaarlijkse bijeenkomst van Kaais Klompleet in Café Oud Brabant. Hier kunnen de leden hun jaarplaatje ophalen. Ook is er voor iedereen het traditionele broodje zuurkool met worst en Schrobbelèr zo lang de voorraad strekt! En om 20.11 uur is de OCS op de Markt en kun je het speciale OCS 11/11 speldje bemachtigen. Dit is een andere dan het speldje dat je kreeg bij de maaltijd tijdens de Elluf Elluf Viering. Wil je dus ‘pinnekes-volledig’ blijven, zorg dan dat je maandagavond op tijd op de Markt bent.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden