Grote Kaaiendonkse Optocht afgelast, Kleine-Grote-Optocht als alternatief

Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Ondanks dat de Grote Optocht is afgelast wordt er door enkele verenigingen toch een ‘Kleine-Grote-Optocht’ gelopen door Kaaiendonk.

Geen Grote Kaaiendonkse Optocht

Het OCS bestuur heeft zaterdagmiddag na overleg met de Veiligheidsregio laten weten dat de Grote Kaaiendonkse Optocht op carnavalszondag helaas niet door mag gaan. De reden hiervoor zijn de verwachte weersomstandigheden, en dan met name harde rukwinden. Deze windstoten zouden vat kunnen krijgen op de carnavalswagens waardoor de veiligheid mogelijk in het gedrang zou komen. 

Alternatieve Kleine-Grote-Optocht

Het besluit dat het OCS bestuur heeft genomen, wordt door alle verenigingen en bouwers gerespecteerd. Immers, veiligheid boven alles. Toch hebben enkele carnavalisten zaterdag in een Whatsapp groep diverse clubjes bij elkaar gekregen om een alternatieve optocht (zonder wagens) te lopen. Deze Kleine-Grote-Optocht start om 15.11 uur vanaf de Markt en zal over het Hatsekiedeeplein, het Prins Mienusplein, de Leijsenhoek en de St.Vincentiusstraat lopen. Aan het einde van de St.Vincentiusstraat zal de optocht weer ontbinden. Er zijn diverse kapelletjes die kun medewerking hebben toegezegd en ook enkele loopgroepen en paren/individuelen hebben aangegeven mee te willen doen. Hoeveel clubs er mee gaan doen en hoe lang deze alternatieve Kleine-Grote-Optocht zal duren is op dit moment nog niet bekend. Clubjes en verenigingen die mee willen lopen aan deze Alternatieve Kleine-Grote-Optocht worden om 14.00 uur verwacht in Theater de Bussel. De OCS zal om 15.11 uur op het Hatsekiedeeplein zijn, om 16.00 uur een bezoek brengen aan de St. Vincentiusstraat en om 17.00 uur aan de Klappeijstraat. Of er nog een alternatief (muzikaal?) programma komt voor de prijsuitreiking is op dit moment nog niet bekend en zal mede afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Nieuwe datum

In overleg met de gemeente zal het bestuur van OCS De Smulnarren zoeken naar een nieuwe datum waarop de Grote Kaaiendonkse Optocht alsnog door de Kaaiendonkse straten zal gaan trekken. Een logische datum hiervoor is Halfvasten, maar dan gaan enkele Kaaiendonkse carnavalsverenigingen waaronder Kaaiendonkse Kepelleke d’Askruizen al naar het Belgische Poperinge om daar mee te lopen in de Keikoppenstoet. Er kan dus ook voor een alternatieve datum worden gekozen. Zodra die bekend is lees je dat uiteraard op Oosterhout Nieuws. Daarnaast laat Peppi Lam aan Oosterhout Nieuws weten dat het Peppi Lambal op maandag gewoon door zal gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden