OCS De Smulnarren vindt afgelasten carnaval “wel erg voorbarig”

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhoutse Carnavals Stichting De Smulnarren vindt het voorbarig om nu al een streep door carnaval 2021 te trekken.

Afgelasten carnaval “erg voorbarig”

Hoewel de meeste mensen nog op zomervakantie moeten gaan, wordt er toch ook alweer volop gespeculeerd over het wel of niet doorgaan van grote evenementen na de zomer. Zo stond er afgelopen weekend een artikel in BN/De Stem met de vraag: “Gaat er een streep door Carnaval 2021?” OCS De Smulnarren reageert op Facebook: “Deze conclusie vinden wij wel erg voorbarig. Helaas is het niet aan ons om te bepalen of het feest doorgaat.”

Carnaval is van ons allemaal

OCS De Smulnarren: “Natuurlijk zien wij het liefst dat we Carnaval zoals we dat kennen in Kaaiendonk ook in 2021 gaan vieren. Maar we zijn ons ervan bewust dat het niet doorgaan van Carnaval 2021 (in de huidige vorm) een mogelijk scenario is. Op de achtergrond zijn wij daarom aan het uitzoeken hoe we van Carnaval 2021, in welke vorm dan ook, tóch een mooi feest kunnen maken. Carnaval is van ons, Carnaval is van ons allemaal.”

Stilstaande optocht zonder gaten

De OCS vraagt iedereen die goede ideeën heeft om die kenbaar te maken de Facebookpagina van De Smulnarren. Zo oppert Suzan: “Stilstaande optocht en dit jaar de toeschouwers er omheen laten lopen op afstand en in 1 richting. Zo kan ieder zijn act uitvoeren en zijn er dit jaar geen gaten.” Jan geeft aan dat vooral de wagenbouwers graag willen weten waar ze aan toe zijn: “Sommige wagenbouwers hebben de wagen van 2020 opgeslagen en anderen hebben hem (deels) afgebroken omdat ze die opslag niet hebben. Ook fijn voor het financiële aspect van de (kleinere) bouwclubs om te weten waar ze aan toe zijn.” Carnaval 2021 wordt gevierd van 13 t/m 16 februari 2021 onder het motto ‘Tis ne klassieker!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden