Edward Heijne legt de laatste hand aan boek over 66 jaar Boerenbruiloft in Kaaiendonk

Foto: Edward Heijne

Momenteel legt Edward Heijne de laatste hand aan het jubileumboek over 66 jaar Boerenbuiloft in Kaaiendonk.

66 jaar Boerenbruiloft in Kaaiendonk

Enkele jaren geleden is Edward Heijne begonnen met het schrijven van een boek over 66 jaar Boerenbruiloft in Kaaiendonk. Als voorzitter van de commissie Boerenbruiloft wilde Edward, die ook in de Raad van XI zit, bij zijn afscheid van de commissie een mooi document achterlaten.  Edward: “Er zijn in de loop der jaren al heel wat boeken geschreven over tradities en de geschiedenis van het Kaaiendonkse carnaval. De Boerenbruiloft wordt daar wel steeds in benoemd, maar er zijn zoveel mooie foto’s en verhalen, dat ik er een apart boek van wilde maken. Daar ben ik nu al bijna drie jaar mee bezig!” Inmiddels kan Edward zich een echte Boerenbruiloft-kenner noemen en zit hij vol met leuke weetjes. “Wist je bijvoorbeeld dat de allereerste Boerenbruiloft in 1956 volgens het financiële verslag 146 gulden kostte? Of dat het draaiorgel ’t Politieagentje, dat op de Boerenbruiloft in 1957 prominent aanwezig was, tegenwoordig in de Verenigde Staten staat en dat daar nog steeds muziek uit komt?”

Een berg foto’s

Het boek zit vol met dit soort leuke annekdotes, maar ook de verhalen van Jaonus en Hendrien en hun vaak jubilerende carnavalsvereniging komen ruim aan bod. Opvallend is vooral ook het grote aantal foto’s dat Edward bij elkaar wist te sprokkelen. Edward: “Naast het foto-archief van OCS De Smulnarren en de archieven van de voormalige Hoffotografen, ben ik ook bij veel mensen thuis geweest. Natuurlijk om de oudere verhalen aan te horen en op te schrijven, maar ook om de oude foto’s mee te krijgen om te digitaliseren. Inmiddels heb ik tientallen plakboeken en duizenden foto’s digitaal laten maken. Hierdoor krijg je een mooi beeld van de verschillende jaren. Het boek zal uiteindelijk per jaar ook een groot aantal foto’s laten zien die het verhaal zullen gaan ondersteunen. Het moet niet alleen een leesboek worden, maar ook een leuk boek om doorheen te bladeren en te genieten van de oude foto’s!”

Nu te bestellen

Edward: “Eigenlijk had dit jaar de 66ste Boerenbruilioft in Kaaiendonk plaats moeten vinden. En hoewel dit door corona niet doorging en Jaonus en Hendrien dit jaar op carnavalsmaandag niet zijn getrouwd, is er toch ruimte gemaakt voor deze bijzondere editie. De kasteleins van het Hatsekideeplein hadden namelijk een alternatief gevonden met het ‘Stikgèf Stamppotje’. Hierdoor hebben toch enkele tientallen Kaaiendonkers kunnen genieten van een tradtionele boerenbruiloftsmaaltijd en een film van de Boerenbruiloft van 1957.” Het boek over 66 jaar Boerenbruiloft in Kaaiendonk beslaat ruim 300 bladzijden met een grote hoeveelheid foto’s van alle Boerenbruiloften vanaf de allereerste Carnaval tot heden. Het wordt niet uitgegeven door OCS De Smulnarren, maar door Edward Heijne op persoonlijke titel. Het boek zal eind mei verschijnen en is nu al te bestellen voor € 19,56 per stuk. Maak het bedrag maal het aantal boeken dat je wilt bestellen over naar NL74 INGB 0002 3884 77 t.n.v. A.G.H. Heijne o.v.v. je naam en adres en e-mailadres. Je ontvangt dan een bevestiging van de bestelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen