Stichting de Kater heeft carnavalsoptocht 2022 in Dorst afgelast

Optocht 't Kattegat 2019
Foto: Stichting de Kater

Stichting de Kater heeft besloten om de carnavalsoptocht door Dorst voor dit jaar af te lasten, maar biedt een leuk alternatief.

Geen carnavalsoptocht in ’t Kattegat

Stichting de Kater die de carnaval in Dorst organiseert heeft op Facebook laten weten dat zij het besluit hebben genomen om de carnavalsoptocht van 2022 af te lasten. Stichting de Kater: “Door de huidige lockdown heeft de bouw van de carnavalswagens bij het merendeel van de verenigingen stil gelegen. Hierdoor zullen de creaties niet op tijd klaar zijn voor een optocht eind februari. Dit in combinatie met de onzekerheid en het vermoeden dat de maatregelen nog niet voldoende versoepeld gaan worden hebben ons doen besluiten om de optocht af te lasten.”

Versierde huizenroute XXL

De carnavalsstichting gaat zich nu focussen op het organiseren van een mooist versierde huizenroute XXL. Stichting de Kater: “Wij zouden het heel erg leuk vinden als iedereen zich weer net zo massaal aanmeldt als vorig jaar! Toen hebben we al laten zien dat carnaval enorm leeft in ‘t Kattegat en hebben we ondanks de beperkingen het dorp heel erg veel kleur gegeven!” Iedereen uit Dorst kan zijn of haar huis in ieder geval al aanmelden voor de versierde huizenroute XXL door een mail te sturen naar [email protected]

Onzekerheid in Kaaiendonk

Hoe carnaval in de stad Oosterhout eruit gaat zien is nog onzeker. Carnavalsstichting de Smulnarren wil onder andere de persconferentie van vrijdagavond afwachten. Zij gaan zondagavond bekend maken hoe carnaval in Kaaiendonk er in 2022 uit zal komen te zien. Dan wordt waarschijnlijk ook meer bekend over het programma en het wel of niet doorgaan van de bekender carnavalsactiviteiten, waaronder de Grote Kaaiendonkse Optocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen